Down-Sec zet namen 'pesters' online

Het Belgische hackerscollectief Down-Sec heeft de namen bekendgemaakt van de vermoedelijke pesters van de 14-jarige Madison Wintgens. Zij zou zelfmoord hebben gepleegd door de pesterijen. Down-Sec zette hun namen met foto's en adressen erbij op hun Twitterprofiel. De pesters lijken allemaal minderjarig.

De hackers dreigden al even met de bekendmaking van de gegevens. Afgelopen week legden ze al de websites van de premier, Defensie, het Fanc, de Nationale Bank plat. Eerder viseerden ze ook de website van Franstalig onderwijsminister Joëlle Milquet. Zij zou volgens de activisten onvoldoende gedaan hebben in reactie op het overlijden van Wintgens, iets wat de cdH-politica zelf betwist. Vandaag legden ze de website van de FOD Werkgelegenheid plat. Intussen werkt die wel weer.

Het verspreiden van de foto's en gegevens van de pesters kan absoluut niet. "Het publiceren ervan kan vallen onder stalken of laster." Dat zegt Walter Coenraets van de Federal Computer Crime Unit. Bovendien is het niet eens zeker of ze wel echt pesters zijn. "Maar zelfs als ze pesters zijn kan dit niet", zegt hij.