Wifi op trein? Ten vroegste in 2019

Vanaf vandaag test de NMBS draadloos internet aan boord van twee treinen op de lijn Oostende-Eupen. Gedurende drie maanden zullen reizigers de wifiverbinding gratis kunnen testen. Opmerkelijk: als de evaluatie meevalt zou er pas in 2019 op alle treinen wifi moeten zijn.

Het testproject geldt op twee eersteklasserijtuigen op de lijn Oostende-Eupen. Tijdens de piekuren is het enkel voor de eersteklassereizigers, maar tijdens de daluren krijgen ook reizigers met een tickets voor tweede klasse toegang. Zij zullen een tevredenheidsenquête invullen waardoor de NMBS inzicht moet krijgen over de haalbaarheid en de meerwaarde van het project.

Spoorbaas Jo Cornu maken vandaag al een testrit met zo’n wifitrein samen met minister van Telecom Alexander De Croo en minister van Mobiliteit Jacqueline Galant.

De volgende stap is een proefproject waarbij reizigers op de lijn Luik-Oostende toegang krijgen tot wifi. De bedoeling is dat alle treinen tegen 2019 uitgerust zijn met een draadloze internetverbinding.