De Kroongetuigen: De Polderbosmoorden

In ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert journalist Jeroen Wils donderdag ‘De Polderbosmoorden’, aan de hand van getuigenissen van speurders, advocaten en nabestaanden. De zaak van ‘De Polderbosmoorden’ is een zogenaamde cold case, die pas zeven jaar na de feiten kon opgelost worden.

Op 24 juli 1998 wordt de licht mentaal gehandicapte vrouw Pascale Wauters uit Hoboken door haar moeder als vermist opgegeven. Pascale is 35 jaar en woont alleen, maar onder begeleiding van een maatschappelijk werkster. Ze is het laatst gezien in de nacht van 17 op 18 juli in Café Coupé in Hoboken, in het gezelschap van drie mannen: Nick Bertels, Sebastiaan Samyn en Yves Hotome.

Dood spoor

Twee maanden na de verdwijning van Pascale Wauters worden Nick Bertels en Sebastiaan Samyn opgepakt en ondervraagd. Ze ontkennen in alle toonaarden dat ze iets te maken hebben met het dossier. De derde verdachte, Yves Hotome, is nergens te bespeuren en wordt ook als vermist opgegeven.

Het onderzoek raakt op een dood spoor, tot er zeven jaar na de verdwijning van Pascale Wauters een getuige opduikt die beweert dat Sebastiaan Samyn de moordenaar is van Hotome. Die zou de moord op Pascale Wauters hebben willen verklikken. De federale politie ondervraagt Samyn en Bertels opnieuw. Op hun aangeven wordt op 2 april 2005 het lijk van Yves Hotome gevonden, en op 14 april het lichaam van Pascale Wauters, in het Hobokense Polderbos.

‘De Kroongetuigen’, donderdag om 21.40 uur bij VTM