Treinen technisch spoorloos in Brussel

Alweer een zware ochtend bij de NMBS. Door een informaticaprobleem werden de treinen op de noord-zuidverbinding door Brussel niet meer gedetecteerd. De treinen waren dus technisch spoorloos en iedere trein die in Brussel-Noord of Brussel-Zuid aankwam, moest zich dan maar telefonisch aanmelden bij het seinhuis. Daarna konden ze zich één voor één op de lijn begeven, wat uiteraard voor vertragingen zorgde.

De problemen begonnen al om 9u, en volgens de NMBS werd rond 9u45 het treinverkeer zelfs volledig onderbroken. Ondertussen bleven in het station van Brussel-Zuid de digitale informatieschermen leeg, en ook conducteurs hadden geen idee hoe mensen hun reis konden verderzetten. Omstreeks 11u20 raakten de problemen uiteindelijk opgelost, maar het verkeer had wel nog te kampen met gevolgvertragingen.

Alle problemen zijn nu opgelost, op de gebruikelijke vertragingen na. Sinds de seinhuizen in de jaren ’90 zijn overgeschakeld op een gedigitaliseerd probleem, is het nog maar één andere keer voorgevallen dat er zich een dergelijk probleem heeft voorgedaan. Dat zegt VTM NIEUWS-journaliste Nathalie Dyck.