Ouders Hodei: "We willen antwoorden"

De ouders van de 24-jarige Hodei Egiluz Diaz hebben vanmiddag de pers toegesproken. Het lichaam van de Bask, die in 2013 verdween in Antwerpen, werd vorige week aangetroffen in het Kattendijkdok aan het Antwerpse Eilandje. "We willen in de eerste plaats antwoorden krijgen", klonk het tijdens de persconferentie.

“Ondanks het immense verdriet dat we voelen nu er werd bevestigd dat we onze zoon Hodei verloren hebben, willen we in de eerste plaats antwoorden krijgen. We vragen dat de oorzaak van zijn dood wordt opgehelderd en blijven de Belgische autoriteiten verzoeken om hun medewerking, opdat de omstandigheden van zijn verdwijning zouden worden verduidelijkt.”

"Hoop"
“Het is bijzonder moeilijk, zo niet onmogelijk om met woorden te omschrijven hoe we ons voelen, want diep vanbinnen hebben we steeds de hoop gekoesterd dat men Hodei levend zou terugvinden en dat hij naar huis zou komen. Elke dag die voorbijging, werd het moeilijker om dit te geloven, maar toch gaven we de hoop nooit op.”

De Wever: "Solidariteit"
Ook Bart De Wever was aanwezig op de persconferentie. "De ongelooflijke en warme solidariteit van de Baskische gemeenschap, zal Antwerpen altijd bijblijven", zei de Antwerpse burgemeester. 

"Doodsoorzaak moeilijk te bepalen"
De ouders van Hodei hopen om de exacte doodsoorzaak van hun overleden zoon te kennen, maar dat wordt erg moeilijk volgens het parket omdat het lichaam al twee jaar in het water ligt. De ouders vernamen het trieste nieuws deze ochtend van de onderzoeksrechter, zegt Faroek Özgünes, VTM NIEUWS-journalist. "Het onderzoek blijft lopen omdat er nog veel vragen zijn."