Zat Abdeslam 20 dagen in Schaarbeek?

Salah Abdeslam, de meest gezochte man sinds de aanslagen in Parijs, hield zich mogelijk 20 dagen schuil in Schaarbeek. Dat meldt La Dernière Heure vandaag.

Abdeslam zou zich niet hebben schuilgehouden in de Rue Delaunoy in Molenbeek. In plaats daarvan zat hij gewoon aan de andere kant van de stad, namelijk in Schaarbeek. Daar werd hij op zaterdag 14 november afgezet door Ali Oulkadi. Die had hem opgepikt in Laken nadat Hamza Attou en Mohamed Amri Salah Abdeslam op diens vraag waren gaan ophalen in Parijs.

Abdeslam zou zich wel degelijk schuilgehouden hebben op de derde verdieping van een woning in de Henri Bergéstraat in Schaarbeek. Volgens La Dernière Heure bleef hij daar welgeteld twintig dagen zitten. Vanaf de dag na de aanslagen, 14 november, tot 4 december. Die dag zou er gevlucht zijn aangezien er die dag huiszoekingen plaatsvonden in de buurt.

De schuilplaats werd pas  enkele dagen later ontdekt. Er werden toen bommengordels, sporen van explosieven en vingerafdrukken van Abdeslam teruggevonden. Speurders gingen er vanuit dat op dit appartement de bommengordels voor de aanslagen op 13 november in Parijs werden gemaakt. Nu blijkt dus dat het eveneens de schuilplaats was van de voorvluchtige Abdeslam.