Dun sneeuwtapijt in West-Vlaanderen

Het is momenteel lichtjes aan het sneeuwen in West-Vlaanderen. In verschillende gemeenten zorgde die enkele sneeuwvlokjes al voor een dun, wit tapijtje op de weg. Helaas is de sneeuw van korte duur.

Lichte vlokjes en een dun sneeuwtapijtje. Meer hoeft dat niet te zijn om volop mooie sneeuwplaatjes te posten op sociale media. Het gemeentebestuur van Koksijde nam een foto van sneeuw op de plaatselijke wegen, om vroege vogels te waarschuwen om voorzichtig te zijn op de baan. Maar ook in andere badplaatsen, en steden en gemeenten zoals Aalter, Kortrijk, Hooglede en Brugge is de sneeuw al hét gespreksonderwerp van de dag.

Winter op onze campus! #sneeuw #kortrijk #kulak

Een foto die is geplaatst door KU Leuven Kulak (@kuleuvenkulak) op

De witte stranden van Oostende #sneeuw

Een foto die is geplaatst door kruimels (@kruimels) op

Laatste sneeuw
Helaas voor de liefhebbers is de sneeuw van korte duur. Vandaag is er nog veel bewolking, vooral in de westelijke landhelft, wat dus voor lichte winterse neerslag zorgt. Ook komende avond en nacht is het zwaarbewolkt, maar dan met lichte regen in het westen en lichte winterse neerslag in het oosten van het land. De temperaturen blijven schommelen rond het vriespunt.

Vrijdag zou er enkel nog sneeuw vallen in de Ardennen. Nadien wordt het droog en zonniger. Het weekend wordt somber met veel regen en wind. Genieten dus, van die sneeuw!