3 aanhoudingen in onderzoek naar Syriëstrijders

Het federaal parket heeft deze ochtend negen huiszoekingen uitgevoerd in Sint-Jans-Molenbeek, Koekelberg, Schaarbeek en Etterbeek. Tien personen werden meegenomen voor verhoor, drie van hen worden aangehouden. De huiszoekingen waren in het kader van een terrorisme-onderzoek, maar worden niet gelinkt aan de aanslagen in Parijs.

Tien personen werden van hun vrijheid beroofd en meegenomen voor verhoor door de afdeling antiterrorisme van de federale gerechtelijke politie van Luik. Het zijn leden van een nieuw terreurnetwerk, die Syriëstrijders ronselden en hielpen om naar Syrië te reizen.Tijdens de huiszoekingen werden ook computers en gsm’s in beslag genomen die nog verder onderzocht worden.

De onderzoeksrechter houdt drie personen aan, na hen in verdenking te hebben gesteld wegens deelname aan de activiteiten van een terroristische groep. Het betreft Azzeddine K. van Franse nationaliteit, geboren in 1990, Marianna A. van Belgische nationaliteit, geboren in 1984 en Mohamed O. van Belgische nationaliteit, geboren in 1992.

VTM NIEUWS-journaliste Rosalie Pieters is ter plaatse en zegt dat de verdachten geen concrete plannen hadden om een nieuwe aanslag te plegen.