Kon familiedrama vermeden worden?

Het Brusselse parket opent een intern onderzoek om na te gaan of het familiedrama in Schaarbeek had kunnen vermeden worden. Ook de politie zal dat doen, zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch.

Een 33-jarige vrouw bracht vrijdagnacht haar 8-jarig zoontje om het leven in Schaarbeek. In verschillende media liet de familie van de vrouw verstaan dat ze al herhaaldelijk aan de alarmbel had getrokken over haar mentale toestand en eraan denkt klacht in te dienen.

"Als er klachten komen over het optreden van politie en gerecht, zullen we die zeker onderzoeken, maar we wachten die klachten niet af om zelf al een onderzoek te starten", zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch. "Het spreekt vanzelf dat wij intern onderzoeken of dit drama had kunnen/moeten vermeden worden. Hetzelfde gebeurt op niveau van de politie. De conclusies die we uit dit intern onderzoek trekken, zullen vanzelfsprekend eerst met de familie worden besproken."

De vrouw zelf is intussen door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor kindermoord en onder aanhoudingsbevel geplaatst. Binnen de vijf dagen moet ze voor de Brusselse raadkamer verschijnen.