Schaarbeek: moeder wurgt en begraaft zoon

In de Brusselse gemeente Schaarbeek is vanmiddag het lijk van een kind gevonden. De politie trof het lichaampje aan nabij het kruispunt van de Van Hamméestraat en de Paul Deschanellaan. De moeder van de jongen heeft de moord op haar zoon bekend. Dat bevestigt Ine Van Wymersch van het parket van Brussel aan VTM NIEUWS.

"De politie werd vrijdagavond al opgeroepen, maar toen een patrouille ter plaatse kwam, was de vrouw relatief rustig. Zaterdag heeft de moeder, die een psychiatrisch verleden heeft, toch een crisis gekregen", vertelt Van Wymersch.

"De vrouw heeft haar jongste zoon zaterdag rond 4 uur in de ochtend gewurgd, de keel overgesneden en zelf begraven in een parkje dichtbij de woning. De buren hadden het kind al enkele uren niet meer gezien en hebben de politie verwittigd. In eerste instantie ging het om een onrustwekkende verdwijning, maar de vrouw heeft de moord op haar zoon nu bekend". 

"Moeder wilde samen met ander kind vluchten"
“De 37-jarige moeder is de dag ondervraagd en voorgeleid voor de onderzoeksrechter,” zegt VTM NIEUWS-journaliste Katrien Saelens. “De kans is groot dat ze wordt aangehouden en dat er een psychiater aangesteld wordt om de mentale toestand van de vrouw te onderzoeken.”

De vrouw had ook nog een andere zoon, een jongen van 10. “Officieel wil het parket daar niet over communiceren om de jongen te beschermen. Vast staat dat de vrouw alleen handelde, maar ze werd afgelopen nacht wel opgemerkt samen met haar andere zoon in de straat omdat ze wilde vluchten. De buren hebben dat opgemerkt en de politie gebeld. Zo is het hele onderzoek in een stroomversnelling geraakt.”