Groepsaankoop gas valt duurder uit

Antwerpenaren die intekenden bij een groepsaankoop voor energie bij Lampiris krijgen een duurder tarief aangerekend dan afgesproken was. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Volgens Lampiris gaat het om een vergissing.

De groepsaankoop werd georganiseerd door de provincie Antwerpen en had als doel om de tienduizenden deelnemers per jaar enkele honderden euro’s te laten besparen op hun energiefactuur. Maar een van die deelnemers ontdekte dat leverancier Lampiris een duurder tarief hanteerde dan eerst was afgesproken.

“Voor gas werd een tarief aangerekend dat de helft duurder was dan overeengekomen”, zegt het kabinet van Inga Verhaert (SP.A), de bevoegde gedeputeerde van de provincie Antwerpen. Intussen heeft Lampiris, na enkele boze telefoontjes, de fout rechtgezet. Volgens CEO Tom Van de Cruys gaat het om een ‘manuele vergissing’ die per klant een tiental euro’s bedraagt. “Bij de volgende voorschotfactuur zetten we dit recht”, reageerde hij in de krant.

"Altijd tarief op factuur nakijken"
Het is belangrijk om op je maandelijkse factuur na te gaan of je energieleverancier het juiste tarief aanrekent, zeggen ze bij energieregulator VREG. Zeker bij groepsaankopen, omdat die tarieven dikwijls afwijken van de normale contracten.