162 jobs op helling bij distributie H&M Puurs

De Zweedse kledinggroep H&M sluit na amper acht jaar zijn distributiecentrum in Puurs om alles over te brengen naar Ghlin in Henegouwen. Hierdoor zijn 162 banen bedreigd, schrijft de Gazet van Antwerpen. De onderhandelingen met de vakbonden zijn al maanden aan de gang.

Een belastingdeal met toenmalig premier Guy Verhofstadt gaf in 2007 de doorslag voor H&M om zijn distributiecentrum in Puurs (Ruisbroek), vlak bij de A12 en de N16, te vestigen. Toen zouden er wel 600 jobs worden gecreëerd. Maar vorig najaar deelde de directie in het kader van de wet-Renault mee dat de gehuurde vestiging zou worden gesloten. H&M heeft namelijk al sinds 2012 een eigen nagelnieuw distributiecentrum in Ghlin bij Bergen. De onderhandelingen met de vakbonden zijn al enkele maanden bezig en zouden tegen de herfst moeten afgerond zijn, bevestigt een woordvoerster in de krant.

De vakbonden zetten maximaal in op de hertewerkstelling op andere sites van H&M. "Het is een heel groot bedrijf, met 2.536 mensen in België en Luxemburg", aldus LBC-secretaris Lieve Norga. De burgemeester hoopt dat er snel een ander bedrijf in het pand zal trekken.