Ontsnapte patiënt terroriseert Heusden

Uit de psychiatrische afdeling van het Sint-Franciscusziekenhuis in Heusden-Zolder is een 45-jarige man ontsnapt, die nadien een reeks misdreven pleegde. In de Dennenweg drong hij binnen in een woning en verwondde drie mensen. Tijdens zijn vlucht stal de man ook twee overtuigen, daarbij raakte nog twee vrouwen gewond. Dat meldt het parket van Hasselt. 

De man was vanochtend vroeg ontsnapt uit de psychiatrische instelling van het ziekenhuis in Heusden-Zolder. Daarna was hij naar een woning op de Dennenweg gegaan waar hij drie personen verwondde: een 77-jarige vrouw raakte licht gewond, haar 49-jarige mindervalide dochter en een vrouw van 54 werden zwaargewond. 

Diefstal
Tijdens zijn vlucht stal de verdachte ook een Ford, waarmee hij later in de gracht reed. Meteen daarna beschadigde hij twee voertuigen met een voorwerp. Even later stal de man ook een tweede voertuig, een Nissan. Bij deze diefstal raakte een vrouw lichtgewond omdat zij de verdachte wilde tegenhouden.

Met die Nissan veroorzaakte de man een verkeersongeval. Toen hij wilde inhalen kwam hij frontaal in aanrijding met een ander voertuig. De 32-jarige bestuurster werd met zware verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, maar verkeert niet in levensgevaar. 

De verdachte kon uiteindelijk gearresteerd worden in de Kolderstraat. Het zou gaan om een 45-jarige man. Het Openbaar Ministerie heeft het labo van de federale politie en een wetsgeneesheer ter plaatse gestuurd. De man staat mogelijk terecht voor onder andere poging tot moord.