Ongevallen door ochtendgladheid

Het was een bewogen ochtend op de wegen in het zuiden van West-Vlaanderen. Daar gebeurden deze ochtend verschillende ongevallen door gladde wegen.  Hulpverleningszone Fluvia moest deze ochtend vier keer uitrukken voor slipongevallen.

Het zwaarste ongeval gebeurde in Sint-Eloois-Winkel. Daar viel een zwaargewonde. Dat meldt persofficier Frank Maertens van de hulpverleningszone.     

Omstreeks 5.30 uur rukten de hulpdiensten uit naar Tiegember in Anzegem. Na een botsing ten gevolge van de gladde wegen werden daar twee personen naar het ziekenhuis afgevoerd.

Na 7.00 uur werden nog drie slippertjes gemeld. In Sint-Eloois-Winkel deed zich een frontale botsing voor nadat een wagen begon te slippen op de Muizelstraat. Daar viel een licht- en een zwaardere gewonde. Er was geen sprake van levensgevaar. In Kuurne gleed een voertuig van de weg en belandde in de lager gelegen gracht. De bestuurder kon zelf uit zijn voertuig komen en werd voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Aan de R8, ter hoogte van Gullegem, kwam een auto op zijn dak terecht.

Alle ongevallen waren te wijten aan de ochtendgladheid. Er raakte niemand levensbedreigend gewond.  

Foto: ongeval in Gullegem