Brand in appartement, bewoonster opgepakt

In Oostende was er vanavond een brand op de achtste verdieping van een appartementsgebouw. Er vielen drie gewonden en het hele gebouw werd ontruimd. De bewoonster van de flat waar de brand ontstond is opgepakt.

De brand ontstond in een flat op de bovenste verdieping van het appartementsgebouw in de Troonstraat. De rookpluim was van ver te zien. "De brandweer heeft 18 bewoners geëvacueerd naar een kantine op de gelijkvloerse verdieping”, zegt commissaris Carlo Smits van de lokale politie van Oostende. "Tijdens de bluswerken kwamen nog meer bewoners thuis, in totaal werden bijna 40 mensen opgevangen.”

De bewoonster van de uitgebrande flat liep zware brandwonden op. Mogelijk heeft ze zelf brand gesticht. Ze is officieel gearresteerd. Ze ligt in het ziekenhuis, maar met politiebewaking. Twee andere bewoners van de achtste verdieping werden ook naar het ziekenhuis gebracht omdat ze te veel rook hebben ingeademd.

Schade immens

De schade in de flat waar de brand ontstond is immens. In de drie andere appartementen op de achtste verdieping is er rookschade. De bewoners mogen er vannacht niet slapen, maar dat is geen probleem aangezien ze in het ziekenhuis liggen. De bewoners van de zeven andere verdiepingen mochten ondertussen weer naar hun appartement.

Wat de brand precies heeft veroorzaakt, is nog niet bekend. Morgen komt nog een branddeskundige van het parket ter plaatse.

Foto: Saar van Branteghem