Alweer tunnel dicht wegens brokstukken

De storm rond de gebrekkige infrastructuur in de Brusselse tunnels is nog maar net gaan liggen, maar daar zijn de volgende brokstukken alweer. Deze keer in de Pachecotunnel, die deze middag in twee richtingen werd afgesloten omdat er problemen werden vastgesteld in het plafond.

De tunnel aan de Pachecolaan in Brussel werd omstreeks 13.15 uur in beide richtingen afgesloten nadat er problemen waren vastgesteld in het plafond. Volgens de Franstalige omroep RTBF is zaterdag puin van de tunnel op een auto terechtgekomen. Dat zou nu het gevolg zijn van de doortocht van een vrachtwagen. De tunnel kan later vandaag of woensdag heropend worden voor het verkeer, zo meldt Brussel-Mobiliteit, de dienst bevoegd voor de regionale wegeninfrastructuur.

"Het plafond van de Pachecotunnel werd beschadigd door de doorkomst van een te hoge vrachtwagen", meldt Brussel-Mobiliteit na een inspectie. "Momenteel verwijderen we de onstabiele brokstukken in het plafond, een gevolg van de impact veroorzaakt door de vrachtwagen. Nadien zal een houten plafond worden aangebracht om de val van alle mogelijke resten te voorkomen. Er zal ook bijkomende signalisatie geplaatst worden die de maximumhoogte voor voertuigen aangeeft", aldus Brussel-Mobiliteit.