Financiën haalt 50.000 euro op via eBay

De federale overheidsdienst Financiën heeft in 2015 voor 50.000 euro aan goederen via eBay verkocht. Een jaar na de invoering van de verkoop via de populaire veilingsite toont de overheidsdienst zich tevreden: "het is duidelijk dat we deze weg blijven bewandelen," klinkt het.

De FOD Financiën mag in beslag genomen of verbeurd verklaarde goederen verkopen, net als nalatenschappen zonder erfgenamen en afgeschreven spullen van overheden. Hetzelfde geldt voor spullen die achtergelaten werden op de tram, bus of metro en betaalde goederen die nooit bij de post werden afgehaald. Tot en met het begin 2015 gebeurde dat via openbare veilingen, een fysieke Fin Shop in Haren en de website van diezelfde winkel. Dat bracht in 2014 ongeveer 10.000 euro in het laatje.

Sindsdien verloopt de onlineverkoop niet langer via de Fin Shop-website maar wel via eBay. Daar bracht de FOD Financiën in 2015 voor zo'n 50.000 euro goederen aan de man. In totaal verkocht de overheidsdienst ongeveer 150 voorwerpen via eBay, waaronder een auto, Nintendo DS-spellen, schermen van Samsung en horloges van luxemerken. In de nabije toekomst wil de dienst het aantal goederen dat op eBay wordt aangeboden geleidelijk optrekken.