"Oppassen op de baan door stormweer"

Het is vandaag extra oppassen op de baan door het voorbijtrekkende stormweer. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt bestuurders om extra op te letten en voldoende afstand te houden. Op sommige plekken kan de zware regenval zorgen voor 'aquaplaning'. De MIVB legde vanmorgen preventief drie tramlijnen stil. Intussen rijden die al weer. 

Momenteel zijn de gevolgen van het noodweer gelukkig nog niet erg groot. Er waren vandaag al een paar kleine ongevalletjes, maar niet meer dan op andere dagen. Bovendien is het door de krokusvakantie opvallend minder druk op de weg.

In Brussel heeft de MIVB vanmorgen preventief tramlijnen 3, 7 en 44 gesloten door het stormweer. De lijnen rijden namelijk door het bos en het gevaar voor vallende takken is te groot. Na ruim een uur tijd konden de trams opnieuw uitrijden.

Parken gesloten
Er wordt niets aan het toeval overgelaten: overal in het land worden parken gesloten. Zo wordt het recratiedomein de Schorre in Boom gesloten en zal ook het Zoniënwoud in Brussel niet toegankelijk zijn voor het publiek.