Preventieve sluiting brusselse parken

Zowel het Zoniënwoud als alle Brusselse parken zullen vanaf zondag gesloten worden voor het stormweer dat dan verwacht wordt. Op de Brusselse kerkhoven zullen vanaf maandag geen bezoekers toegelaten worden. Dat maken Leefmilieu Brussel en Ahmed El Ktibi, Brussels schepen van Groene Ruimten, vrijdag bekend. Woensdag wordt de situatie herbekeken. 

Omdat vooral zondagavond rukwinden tot meer dan 80 km/uur worden verwacht, vraagt Leefmilieu Brussel om "de omgeving van de gewestelijke groene ruimten (parken en bossen) te vermijden en op een veilige afstand te blijven van bomen", luidt een persmededeling. 

Sluiting kerkhoven
El Ktibi geeft in een persbericht mee dat er besloten is om op maandag 8 februari ook alle Brusselse kerkhoven te sluiten en dit tot nader order. De stad Brussel zal alle kerkhoven op maandag om 7u30 sluiten. De heropening wordt voorzien op woensdag 10 februari. 

Goede raad
"Ik wijs er de burgers op om de preventieve raad op te volgen: vermijd het betreden of het doorkruisen van de groene ruimten van de stad Brussel en omzeil ze met voorzichtigheid", aldus schepen El Ktibi. 
Vanaf zondag 17 uur tot woensdag 9 uur zijn de Brusselse parken niet toegankelijk. Na inspectie en de opruiming van eventuele schade zullen de parken heropend worden.