Straks babypanda's in Pairi Daiza?

Groot nieuws uit het dierenpark Pairi Daiza: de vrouwelijke reuzenpanda Hao Hao zou loops zijn. Dat betekent dat er binnenkort misschien babypanda's in het park zullen rondlopen. De andere panda Xing Hui is namelijk een mannetje. De verzorgders in Pairi Daiza zijn alvast in de hoogste staat van paraatheid en Chinese experts zijn op weg naar ons land. 

"De hormoonwaarden die op loopsheid wijzen bij Hao Hao zijn sterk gestegen, naar vergelijkbare waarden van vorig jaar. Dit samen met haar veranderend gedrag doen ons vermoeden dat oestrus voor de komende dagen zal zijn", zegt Tim Bouts, Hoofd Zoölogie van Pairia Daiza.

Pairi Daiza werd door China uitgekozen tot het park dat dit jaar mag rekenen op de steun en expertise van specialisten tijdens de jaarlijkse paartijd. Chinese experts komen binnenkort het team vervoegen en kunnen eventueel overstappen tot een kunstmatige inseminatie. Het park en de specialisten verkiezen vooralsnog een natuurlijke bevruchting. Een panda is vier tot vijf maanden drachtig.