Opdrachtgever moord Aquino bekend?

De raadkamer in Tongeren heeft de aanhouding bevestigd van de 56-jarige ex-restaurantuitbater uit Maasmechelen. Die werd eind januari opgepakt en aangehouden, en wordt genoemd als vermoedelijke opdrachtgever van de moord op de 41-jarige Silvio Aquino. Hij moest eerder voor de raadkamer verschijnen, maar de verdediging had een uitstel gevraagd.

De 56-jarige M. T. uit Maasmechelen baatte jarenlang een goeddraaiend Italiaans restaurant aan de Oude Baan in Maasmechelen. Uiteindelijk ging de horecazaak toch op de fles. Blijkbaar was de man tijdens het moordonderzoek naar Silvio Aquino in het vizier van speurders en gerecht gekomen. Hij wordt verdacht de vermoedelijke opdrachtgever te zijn geweest. De man heeft elke betrokkenheid ontkend.

Silvio Aquino werd einde augustus in Opglabbeek doodgeschoten. De uitvoerders bleken leden van een Bosnische misdaadclan te zijn. Een van de vijf betrokkenen werd een uur later na het overlijden van Silvio dood achtergelaten op de pechstrook van de A73 in het Nederlands-Limburgse Roermond. In oktober werden vier leden van de Bosnische familie in Duitsland en het zuiden van Frankrijk gearresteerd. Aquino's vrouw kon vluchten.