Telenet mag Base overnemen van Europa

De Europese Commissie heeft de overname van Base door Telenet goedgekeurd. De goedkeuring komt er nadat Base zijn belang in operator Mobile Vikings verkocht heeft aan Medialaan, het moederbedrijf van VTM en Qmusic. Telenet hoopt de overname de komende dagen juridisch af te ronden.

In april van vorig jaar kocht Liberty Global, de eigenaar van Telenet, voor 1,325 miljard euro gsm-operator Base over van het Nederlandse KPN. Hierdoor krijgt Telenet zijn eigen mobiele netwerk. Tot hiertoe gebruikte Telenet nog het netwerk van Mobistar. De overname is nu goedgekeurd, al zijn er wel voorwaarden aan verbonden, die volgens Europees commissaris voor Mededingingsbeleid Margrethe Vestager een gezonde concurrentie op de Belgische mobiele markt moet handhaven.

Mobile Vikings

Een van die voorwaarden is de verkoop van de belangen in operator Mobile Vikings en de klanten van Jim Mobile aan mediabedrijf Medialaan. Die overname werd vorige week al goedgekeurd door de Belgische Mededingingsautoriteit. "We zijn niet langer een klassieke broadcaster, maar wel een innovatief mediabedrijf dat zich inzet op én tv én radio én mobile," reageerde Peter Bossaert, ceo van Medialaan.