Laurent is "blij voor Delphine Boël"

Prins Laurent is "zeer blij" voor Délphine Boël nu het Grondwetteljk Hof heeft geoordeeld dat ze haar proces tegen koning Albert mag verderzetten. Dat zei hij tegen La Dernière Heure. "Het is niet aan mij om me uit te spreken over de zaak. Ik heb hier niets over te zeggen, buiten dat ik erg blij ben voor haar", zei de prins aan de Franstalige krant.

Gisteren besliste het Grondwettelijk Hof dat Boël nog steeds de erkenning van koning Albert II mag nastreven. Ze startte twee jaar geleden een proces om ervoor te zorgen dat koning Albert haar zou erkennen als zijn biologische dochter Maar volgens het Burgerlijk Wetboek had ze dat voor haar tweeëntwintigste moeten doen of binnen het jaar waarin duidelijk werd dat Albert haar vermoedelijke vader is. Het Grondwettelijk Hof heeft nu echter geoordeeld dat Boël in deze zaak toch niet te laat kwam.

Boël reageerde erg opgetogen op het nieuws: "Ik moet toegeven dat ik het eerst niet kon geloven. Nu ben ik erg emotioneel. Ik kan het niet geloven, ik ben zo blij. Het zal kinderen in soortgelijke situaties helpen. Ik ben zo gelukkig."

Bekijk ook: