Juf Blokkendoos niet meer vervolgd

Na de raadkamer heeft nu ook de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) in Antwerpen beslist om juf Magalie buiten vervolging te stellen voor het vermeend seksueel misbruik van enkele kleuters van 'De Blokkendoos' op het Antwerpse Kiel. De juf zal dus niet voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen.

De raadkamer had Magalie in maart vorig jaar al buiten vervolging gesteld. Enkele ouders waren tegen die beslissing in beroep gegaan, waardoor het nu aan de KI was om de knoop door te hakken. Het parket-generaal had de buitenvervolgingstelling gevorderd.

"Heel lang uitgekeken naar deze dag"

Juf Magalie reageert zeer opgelucht op de uitspraak dat ze buiten vervolging wordt gesteld. “Ik ben echt heel gelukkig en ik sta te trillen op mijn benen”, zegt ze aan VTM NIEUWS. “Ik heb echt heel lang uitgekeken naar deze dag en ik ben blij dat die er eindelijk is.”

Klacht tegen ouders voor laster en eerroof

Drie jaar moeten vechten tegen beschuldigingen die op niks slaan, dat is zeer pijnlijk, zegt de advocaat van Magalie. Ze heeft zélf een klacht ingediend tegen die ouders, voor laster en eerroof. De ouders riskeren een boete tot 1.200 euro en zelfs een gevangenisstraf van maximaal 1 jaar.

“Wij hebben bij het begin van de procedure klacht wegens lasterlijke aangifte. En daar zullen we nu moeten zien wat we daarmee gaan doen”, zegt advocaat Annick Hagemans aan VTM NIEUWS, “Magalie is dus vervolgd voor verkrachting en aanranding van de eerbaarheid van kinderen, jonger dan vier jaar zelfs, en voor Magalie is het werkelijk een lijdensweg geweest, denk ik toch wel.”

Ook de burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever, vindt dat de ouders die Magalie valselijk beschuldigd hebben moeten gestraft worden. Hij heeft de zaak van nabij gevolgd en heeft de juf zelfs ontvangen op het stadhuis.

Bekijk ook: