7 mannen vast voor groepsverkrachting

Vier jongemannen van Iraakse en Belgische nationaliteit zijn door de onderzoeksrechter aangehouden omdat ze verdacht worden van de verkrachting van een minderjarig tienermeisje in Oostende. Drie minderjarige daders zijn opgesloten in een gesloten instelling. Verschillende bronnen zeggen aan de redactie van VTM NIEUWS dat bij de daders ook asielzoekers zijn. Sommigen van hen zouden nog maar sinds vorige zomer in België verblijven. 

De feiten dateren van eind november 2015, maar worden nu pas bekendgemaakt omdat de daders het meisje dronken hadden gevoerd en ze zich niets van de feiten herinnerde. Pas vandaag is ze op de hoogte gebracht van wat haar overkomen is.

Ontdekt door filmpje
De zeven jongemannen hebben het meisje eerst dronken gevoerd en daarna brutaal verkracht in een huis in Oostende. Ze hebben de feiten zelf gefilmd. Het is ook door die beelden dat de feiten aan het licht kwamen.

Eén van de minderjarige daders had op Facebook een foto geplaatst waarop hij poseerde met een wapen. Toen de politie zijn gsm onderzocht, vonden ze het filmpje van de verkrachting. Daarna is het parket een onderzoek gestart. 

"Vluchtelingen onder de daders"

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken vindt het walgelijk wat gebeurd is in Oostende.  Francken bevestigt dat er vluchtelingen bij betrokken zijn waarvan de asielaanvraag nog loopt. Die kunnen het land uitgezet worden, zegt hij.