Crevits start debat rond eindtermen

"Wat moet je als jongere kennen en kunnen in het jaar 2030? " Dat is de vraag die volgens Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) centraal staat bij de vraag naar nieuwe eindtermen voor ons onderwijs. De minister heeft woensdagmorgen in het Vlaams parlementsgebouw de kick-off gegeven van de campagne "Van leRensbelang".

De huidige eindtermen zijn meer dan 20 jaar oud. Ze waren een antwoord op de ontwikkelingen van de samenleving in de jaren '90. Nu ligt de focus op 2030 omdat een kind dat nu de schoolpoort binnenstapt dan zijn of haar secundair onderwijs zal afronden.

De website wordt hét forum om mee over de eindtermen te debatteren. Iedereen kan gedurende 50 dagen aan het online-debat deelnemen. Op de website worden de resultaten van alle gebeurtenissen samengebracht.

 

Tegelijk start de Vlaamse Scholierenkoepel met een groot scholierendebat: 10 jongeren worden het gezicht van de campagne en 50 leerlingenduo's worden eind februari in de startblokken gezet om ook in zoveel mogelijk scholen het debat te voeren.