Begeleiders vergeten kleuters op bus

Twee begeleiders van de buitenschoolse opvang in Scherpenheuvel hebben maandag twee kleuters vergeten op de bus. Dat meldt Het Nieuwsblad. Pas in Kessel-Lo, 25 kilometer verder, merkte de chauffeur de slapende kinderen op.

Een van de kleuters, Kobe, stapte maandag om vier uur de bus op, die hem naar de kinderopvang moest brengen. Toen zijn vader hem daar rond zes uur wilde ophalen, was de jongen nergens te bespeuren. “Lap, dan zijn we er twee vergeten”, riep de begeleidster toen ze het euvel ontdekte, aldus de vader van het jongetje.

De chauffeur van de bus was rond vier uur nietsvermoedend vertrokken in Scherpenheuvel en was al 25 kilometer verder voor een volgende opdracht in Kessel-Lo toen hij de twee kleuters opmerkte. Hij maakte meteen rechtsomkeer en stopte opnieuw aan de buitenschoolse opvang. Volgens de chauffeur hadden de kinderen de hele rit geslapen.

Het hoofd van de opvang bood meteen haar verontschuldigingen aan, maar het verhaal krijgt wellicht nog een staartje. “Hier lachen we niet mee, dit is ernstig”, zegt schepen Marie-Jeanne Hendrickx (CD&V). “We hebben een aantal jaren geleden procedures in het leven geroepen om dergelijke incidenten te vermijden. Er zal dan ook een hartig woordje gepraat worden en mogelijk volgt een sanctie.”