Man komt om bij brand in Menen

In Menen is vanavond een man van 73 gestorven na een brand in zijn appartementsgebouw. Het vuur ontstond in de flat van zijn zijn onderbuur door een oververhitte frietketel. Dat bevestigt de woordvoerder van de brandweerzone Fluvia aan VTM NIEUWS.

Het vuur ontstond rond 19 uur op de eerste verdieping van een appartementsgebouw in de Bruggestraat. "Maar omdat het om een oud appartementsgebouw gaat, sloegen de vlammen in een mum van tijd over naar het appartement erboven”, zegt Chris Deryckere van de brandweerzone Fluvia. „Daar woont een man alleen. Ook zijn flat vulde zich volledig met rook. De brandweer probeerde hem nog via het venster te redden, maar dat lukte niet omdat de man zwaarlijvig is. Hij is uiteindelijk via de trap naar beneden gebracht.” De man werd nog gereanimeerd, maar dat kon niet meer helpen. Hij is gestikt in de rook. 

De bewoonster van de flat waar de brand ontstond raakte wel op tijd buiten. Ze werd naar het ziekenhuis overgebracht omdat ze te veel rook had ingeademd. Een deskundige van het parket van West-Vlaanderen komt nog ter plaatse om de exacte omstandigheden van de brand te onderzoeken.