"Pas op voor kwaliteit van prijsbrekers"

De grote baas van supermarktketen Colruyt haalt uit naar goedkope winkelketens zoals Action. Dat doet hij in een interview in krant De Tijd. Volgens Jef Colruyt is de kwaliteit van die producten ondermaats.

Discountwinkels zoals Action en Traffic worden steeds populairder. Vaak bieden ze huishoudproducten en voeding aan tegen erg scherpe prijzen. Maar da’s niet zonder gevaar. “Mensen mogen zich niet om te tuin laten leiden,” zegt Colruyt, “Die producten bieden niet het kwaliteitsniveau dat beloofd wordt.”

Colruyt voelt die concurrentiestrijd, terwijl die volgens hem niet terecht is. Als voorbeeld neemt hij tandpasta. Discountwinkels kopen dat soms in bulk aan in Azië. De samenstelling daar is echter niet dezelfde als die in België. Vooral de hoeveelheid fluoridedeeltjes verschilt sterk.

"Volledig legaal"
De economische inspectie zegt dat het onmogelijk is om alle producten die hier op de markt komen te controleren. Maar voor zover zij weten, doet Action niets onwettigs. Het is wel zo dat spotgoedkope producten vaak van een mindere kwaliteit zijn, zegt ook Test-Aankoop. Zij doen geregeld vergelijkende tests, en daaruit blijkt dat ook goedkoop diepvrijsijs, koffie en kattenvoeding minder goed scoren.