Dader steekpartij Schaarbeek blijft in cel

R.V., de 19-jarige dader van de steekpartij in het psychiatrisch centrum Jean Titeca, blijft nog minstens een maand in de cel. Dat heeft de Brusselse raadkamer vrijdag beslist, zo meldt het Brusselse parket. De jongeman werd door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld voor verschillende moordpogingen.

De feiten vonden maandagavond rond 19.45 uur plaats in het psychiatrisch centrum Jean Titeca. De jonge dader, die al een vijftal jaar in behandeling was in het centrum, had dat overdag mogen verlaten en keerde 's avonds terug. Toen hij werd binnengelaten in zijn afdeling, viel hij onmiddellijk een verpleger aan met een mes dat hij waarschijnlijk van buiten het gebouw had meegesmokkeld. Nadien viel hij nog vijf verplegers en een patiënt aan, voordat men er in slaagde de deuren voor hem te sluiten. 

De jongeman ging er vervolgens vandoor, maar kon bij zijn ouders thuis opgepakt worden. Hij was bij het incident zelf ook lichtgewond geraakt. Intussen werden zijn zeven slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. Vier ervan verkeerden eerst in levensgevaar maar dat gevaar was dinsdagochtend voor alle slachtoffers al geweken.