Verzon assisenrechter brutale aanval?

Karin Gérard (62), de bekende magistrate, heeft het verhaal dat ze brutaal werd aangevallen mogelijk verzonnen. Dat schrijft La Dernière Heure en zou moeten blijken uit de eerste bevindingen van het politieonderzoek. Het parket bevestigt dat het "tot vandaag geen materiële elementen gevonden heeft" die haar verklaringen kunnen bevestigen.

De Brusselse assisenrechter stapte op 5 januari naar de politie met het verhaal dat drie mannen haar hadden aangevallen toen ze 's avonds het Brusselse justitiepaleis verliet. De daders, volgens Gérard van het Slavische type, gingen ook met haar juwelen aan de haal. Met een gebroken neus en een mond vol hechtingen zat ze al snel weer in de rechtszaal. Volgens Gérard kende minstens één van de daders haar. De assisenvoorzitter kreeg na haar zogenaamde aanval bescherming en het voorval startte een polemiek over de veiligheid van magistraten. 

Geen aanwijzingen
Nu zouder er verschillende goed geïnformeerde bronnen aan de Franstalige krant La Dernière Heure verteld hebben dat het onderzoek intussen al vergevorderd is. En de eerste conclusies zouden er niet goed uitzien voor Karin Gérard. Er zouden helemaal geen aanwijzingen zijn voor een aanval.

De rechter werd bij het grote publiek bekend door het assisenproces tegen de moordenaars van politieagente Kitty Van Nieuwenhuyse. Ze leidde ook het assisenproces tegen Leopold Storme, de 20-jarige Brusselaar die zijn ouders en zus vermoordde in hun stoffenwinkel in de Marollen.

Bekijk ook: