Spontane staking bij Case New Holland

Er is een spontane actie uitgebroken bij landbouwmachineproducent Case New Holland in Zedelgem. Meer dan 700 werknemers zijn vanmorgen niet beginnen werken.

De werknemers van de afdeling waar maaidorsers worden gemaakt, hebben vanmorgen om 7u30 het werk neergelegd. "Het gaat om bijna 500 mensen”, zegt vakbondsafgevaardigde Geert Casteleyn van het ACV. "Werknemers uit andere afdelingen zijn solidair en zijn ook niet beginnen te werken. In totaal gaat het om meer dan 700 werknemers. De werknemers zijn momenteel nog in het bedrijf."

Werkdruk te hoog
De werknemers vinden de werkdruk in de afdeling te hoog. "De werknemers moeten sinds kort sneller werken, dat is voor hen niet meer te doen”, zegt Casteleyn nog. "Ook de organisatie bij de logistieke ondersteuning is veranderd in de negatieve zin.” De klachten zijn overgemaakt aan de directie. De vakbonden hopen dat ze vanmiddag nog met hen aan tafel kunnen zitten. "We hopen dat de organisatie in de logistieke afdeling bijgestuurd wordt, en dat het werktempo wordt teruggeschroefd, anders wordt de actie verlengd”, zegt Casteleyn. Bij Case New Holland werken zo’n 2.700 mensen.