Tihange: lichaam 12-jarige jongen gevonden

Vanmorgen is het lichaam van de 12-jarige jongen teruggevonden, waar men sinds zaterdagnamiddag met man en macht naar op zoek is. Hij werd meegesleurd door een overstroomde beek in Tihange. Een legereenheid hielp vandaag mee in de zoektocht.

“Het was een bevreemdende situatie”, vertelt VTM NIEUWS-journalist Katrien Saelens. “Tijdens de persbriefing kwam er een telefoontje en meteen zag je aan de lichaamstaal van Alain Remue van de cel Vermiste Personen dat het om slecht nieuws ging en dat het jongetje gevonden was. De moeder is daarna onmiddellijk verwittigd.”

“Waar de jongen precies is gevonden, is niet helemaal duidelijk. Zijn lichaam zou in het water gevonden zijn, op 200 meter van de plaats waar de rioolbuizen in de Maas terechtkomen. Hij zou vastgezeten hebben tussen rotsen. In de loop van de namiddag wordt daarover meer informatie vrijgegeven.”

Emotionele dag
Alain Remue, hoofd van de Cel Vermiste Personen, was vandaag erg emotioneel nadat het lichaam van de levenloze Antoine werd aangetroffen. “Exact vijf jaar geleden stierf Olivier, onze duiker. Het is heel bizar. We hebben zeker aan hem gedacht vandaag.”

Leidster teruggevonden
De 12-jarige jongen, lid van de Patro, een Franstalige jeugdbeweging, werd zaterdagnamiddag samen met een leidster (22) meegesleurd door een overstroomde beek in Tihange, deelgemeente van Hoei. De leidster werd levend teruggevonden, ze was honderden meters meegesleurd, maar kon uiteindelijk via een zogenaamd mangat ontsnappen. De 12-jarige jongen was sinds zaterdagnamiddag spoorloos. Maandagvoormiddag werd zijn lichaam teruggevonden in de Maas.

Nog contact met jongen
Het waren twee gemeentewerkers die de leidster zaterdag gezond en wel terugvonden onder een riooldeksel. “Toen we de riolen wilden controleren, zagen we plots twee duimen uit de gaten van het deksel komen. We hoorden ook geschreeuw en hebben het meteen geopend.” De vrouw bloedde en had pijn aan haar knie, vertellen de twee mannen.

Net voor haar redding had ze nog contact met de jongen. “De vrouw vertelde dat ze voortdurend hebben gepraat terwijl ze meegesleurd werden. Toen ze zich vastgreep aan een van de deksels, is het kind verder meegesleurd met de stroom en zijn ze elkaar verloren.”