Ontploffing door spelend meisje

In het centrum van Roeselare heeft er vanavond een ontploffing plaatsgevonden, veroorzaakt door een meisje dat in haar slaapkamer met vuur aan het spelen was. Dat bevestigt de woordvoerder van de lokale politie. 

De ontploffing gebeurde om 20 uur in een rijhuis in de Albrecht Rodenbachstraat. Een meisje was in haar slaapkamer op de eerste verdieping vermoedelijk met een aansteker aan het spelen. Het kind heeft iets in brand gestoken en ergens ingegooid, waarna een ontploffing is gevolgd. Wat er precies ontploft is, is nog niet duidelijk. Het ging om een krachtige explosie, waardoor het raam en rolluik geblazen werden. Het meisje was op dat moment wellicht nog op de kamer aanwezig, maar bleef ongedeerd.

Gebouw nog stabiel?
“In het huis was een grootmoeder met vier kleinkinderen aanwezig. Gelukkig is er geen brand ontstaan en raakte niemand gewond”, zegt woordvoerder Rudy Cracco van de lokale politie. Wat de explosie exact veroorzaakt heeft, is nog niet bekend. Er moet ook nog onderzocht worden of het gebouw nog stabiel is. 

Foto: Pierre-Henri Demeyere