Man rijdt in brandend voertuig naar buren

In de Italiënstraat in Pittem is deze namiddag een 80-jarige man in zijn brandend voertuig op de oprit van de overburen terecht gekomen. In zijn woning werden nog twee brandhaarden ontdekt. Hij heeft zowel zijn voertuig als zijn woning zelf in brand gestoken, meldt de Brugse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.

De man van 80 heeft zelf zijn auto in brand gestoken en hij is ermee moedwillig op het huis van de overburen gereden. Daarna is hij teruggelopen naar zijn eigen huis en heeft ook daar nog brand gesticht. Tot dat besluit komt de branddeskundige van het parket. Meteen na de feiten ging men uit van brandstichting omdat er twee aparte brandhaarden werden gevonden in de woning van de bejaarde man.

Zware schade
De schade aan zijn eigen woning bleef beperkt. Het vuur richtte wel zware schade aan het huis van de overburen aan, onder meer aan de dakgoot. De auto van de tachtiger is uitgebrand. Ook aan een auto die er dichtbij stond is er schade.

Verwarde man
De bestuurder werd in zijn tuinhuis teruggevonden. Hij had brandwonden en is voor verzorging naar het ziekenhuis overgebracht. Hij wordt nog verhoord, maar is erg verward.

Beelden: Tom Van Ryckegem