Dossier Terreur in Parijs

Heeft Abdeslam zich hier verborgen?

De broer van Ayoub Bazarouj heeft een exclusieve rondleiding gegeven aan een ploeg van het Franstalige RTL TVI in het huis in de Delaunoystraat in Molenbeek. Het gebouw werd al meerdere keren doorzocht door de politie omdat Salah Abdeslam er zou hebben verbleven na de aanslagen in Parijs. Op de beelden is te zien dat de huiszoekingen duidelijk hun sporen hebben nagelaten. Het niet-geradicaliseerde deel van de familie ontkent dat Abdeslam er ooit is geweest en klaagt de vele huiszoekingen aan.

"Ze hebben hier alles doorzocht maar niets gevonden", zegt de broer van Bazarouj, "Een informateur heeft dat gezegd en dat laat hen toe om bij ons binnen te komen, alles kapot te maken en ons te terroriseren."

Een deel van de familie is geradicaliseerd: drie broers en één zus zijn al naar Syrië vertrokken. Maar de advocaat van de familie is niet te spreken over de behandeling van de rest van de familie: "Het deel van de familie dat niet geradicaliseerd is, veroordeelt elke vorm van terrorisme en ze veroordelen ook de daden van hun familieleden", zegt meester Yannick De Vlaemynck, "Vandaag worden zij gestraft en moeten zij leven in mensonwaardige omstandigheden omdat de staat zijn verantwoordelijkheden niet nakomt."

Bekijk ook: