Dossier Terreur in Parijs

Weer huiszoeking in Molenbeek

In de Gentsesteenweg in Molenbeek heeft een nieuwe huiszoeking plaatsgevonden. Dat is bevestigd aan VTM NIEUWS. Volgens het federaal parket houdt de huiszoeking verband met de aanslagen in Parijs. Verder willen ze geen commentaar kwijt.

De huiszoeking ging gepaard met een aanzienlijke machtsontplooiing. Vijf politiecombi's kwamen ter plaatse en gewapende en gemaskerde agenten zetten een deel van de Gentsesteenweg af. Zowel voetgangers als verkeer konden niet meer door. Rond 17.00 uur was de huiszoeking alweer afgelopen.

Vriend Abdelhamid Abaaoud?

“Het federaal parket heeft bevestigd dat de huiszoeking kadert in het dossier rond de aanslagen in Parijs, het Belgische luik daarvan”, dat zegt VTM NIEUWS-journalist Nathalie Dyck. “Het parket heeft ook laten weten dat de politie er iemand heeft opgepakt. Om wie het gaat, willen ze nog niet kwijt", aldus Nathalie Dyck.

"Het zou mogelijk gaan om iemand die heel dicht bij Abdelhamid Abaaoud staat. Hij zou de aanslagen in Parijs hebben beraamd en kwam om het leven in Saint-Denis. Het federaal parket wil dat voorlopig nog niet bevestigen. Morgen komt de man voor de onderzoeksrechter en geeft het parket meer informatie.”