Jongeren op vuist met militairen Molenbeek

In het metro- en spoorwegstation Brussel West in Sint-Jans-Molenbeek is het gisterenavond tot een confrontatie gekomen tussen enkele militairen en een vijftientaljongeren. Een 17-jarige jongen probeerde meerdere keren het wapen van de militairen af te nemen, waarop een van de miltairen hem met zijn matrak verwondde. 

Het incident deed zich voor rond 18.30 uur, toen militairen die op wacht stonden voor het station Brussel West opmerkten dat een zestal jongeren aan het vechten was. De militairen verwittigden de politie en kwamen tussen, waarop enkele jongeren zich tegen hen keerden.

Een jongen van 17 probeerde meerdere keren de wapens van de militairen af te nemen. Een van de militairen moest gebruik maken van zijn matrak om zich te verweren, daarbij raakte de jongen lichtgewond. De anderen gingen er vervolgens vandoor bij het horen van de politiesirenes.

De gewonde jongere werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging. Volgens het parket was de jongen al eerder gekend bij het gerecht.