Laurent betaalt Belgische staat terug

Prins Laurent heeft eerder deze maand 16.000 euro terugbetaald aan de Belgische staat. Het gaat om het deel van zijn dotatie dat hij onrechtmatig had uitgegeven voor privékosten. De broer van koning Filip zet zo zijn fout recht, al deed hij dat vooral onder druk van premier Michel, schrijft de krant Het Nieuwsblad woensdag.

Laurent was eind oktober in opspraak gekomen omdat hij privé-uitgaven had ingediend als beroepskosten. Het ging onder meer om kassabonnen van de supermarkt, de factuur van zijn skivakantie en de schoolrekening van zijn drie kinderen. Het Rekenhof, de ­financiële waakhond van de openbare instellingen in ons land, schreef daarover een ­vernietigend rapport.

Tot vandaag is het nog altijd niet bekend hoeveel de prins ten onrechte heeft gedeclareerd in 2014, maar een deel -en misschien zelfs het volledige bedrag- is nu terugbetaald. Laurent krijgt een salaris van 87.000 euro per jaar en mag daarnaast 220.000 euro werkingskosten ingeven.

Niet opgezet met vraag
Vandaag vroeg VTM NIEUWS de prins tijdens zijn bezoek aan het autosalon of het bericht klopt. Hij was duidelijk niet opgezet met de vraag. "Ik vind niet dat u zo'n vragen zomaar mag stellen om demagogische redenen", zei hij.