Brit mishandeld door politie Brussel?

De 21-jarige Brit Elliot James Meredith beweert het slachtoffer te zijn geworden van extreem politiegeweld door de lokale politie van Brussel Zuid. Die zijn intussen een onderzoek gestart. De jongeman is van plan klacht in te dienen.

Toen Elliot gisteravond na een feestje bij vrienden in een snackbar zat, viel de politie plots binnen en arresteerde ze twee van zijn vrienden. Even later werd ook de Brit hardhandig aangepakt. In de politiewagen en op het commissariaat incasseerde hij verschillende slagen en werd hij zelfs uitgedaagd tot een gevecht. Dat weigerde de jongeman naar eigen zeggen. Bij een fouille werd hij ook nog in zijn kruis betast.

Daarna bracht de politie Elliot naar het ziekenhuis, maar op de heen- en terugweg werd de jongen opnieuw geslagen en gewurgd. Uiteindelijk zou de politie hem een valse verklaring laten ondertekenen hebben waarin stond dat hij een agent omver geduwd had.

“Dit is foltering”

De advocaat van de man heeft het over foltering. “Dit is een walgelijke zaak. Dit doet denken aan de mishandelingen van daklozen in het Brusselse Zuidstation door de spoorwegpolitie.” De politie van Brussel Zuid geeft voorlopig geen commentaar maar is wel een intern onderzoek gestart.