Slachtoffer zuuraanval: "Ik kreeg levenslang"

Het slachtoffer van Jelle F., de zogenoemde zuurgooier, heeft voor het eerst gereageerd. “Wat die man deed is verschrikkelijk. Ik kreeg levenslang, ik hoop dat het gerecht de juiste beslissing neemt”, zei Marina T., na de zitting van de raadkamer. Op die zitting werd beslist om op 2 februari te bepalen of Jelle F. naar de correctionele rechtbank moet of dat het een assisenzaak wordt.

“Ik ben geen haatdragend persoon maar ik hoop dat hij een zware effectieve gevangenisstraf krijgt. En dat is niet een straf van twee of drie jaar cel. Aan zijn woorden van spijt zou ik ook niet veel hebben, ik ben nog steeds bang in zijn buurt." Marina T. hoopt dat het tot een assisenzaak komt, waar Jelle F. terecht zou staan voor moordpoging en foltering.

De vrouw heeft ondertussen al dertien operaties achter de rug. Zo heeft ze al verschillende huidtransplantaties op de nek en rug gekregen en hebben artsen nu met een nieuwe huidtransplantatie geprobeerd ervoor te zorgen dat de vrouw opnieuw haar oogleden kan sluiten.