Drietal rond Torfs koopt Brantano

De familie Torfs (Schoenen Torfs), Dieter Penninckx  van Claudia Sträter en CKS en de Nederlandse kledingketen Miss Etam kopen samen het in nood verkerende Brantano. Dat schrijft De Tijd.

De schoenwinkel zit in moeilijke papieren omdat zijn moederbedrijf, het Nederlandse Macintosh Retail, in december failliet is verklaard. Als niet snel een overnemer zou worden gevonden, zou ook Brantano, dat marktleider is in België, de boeken moeten neerleggen.

Project
De Nederlander Rens Van de Schoor, eigenaar van kledingketen Miss Etam, zal Brantano samen kopen met de holding van de familie Torfs, die al actief is met de keten Schoenen Torfs. Ook Dieter Penninckx stapt in het project. Hij is de CEO van FNG Group, een bedrijf dat kledingmerken en -ketens in handen heeft zoals CKS, Fred & Ginger en Claudia Sträter.

Nieuw bedrijf
Brantano zal worden ondergebracht in BrantNew, een nieuw bedrijf dat Van de Schoor opricht. “Van de Schoor is de initiatiefnemer, maar de Torfsen en ik zullen hem bijstaan”, zegt Dieter Penninckx.

Gouden zet

De overname van Brantano is een gouden zet, zeggen marketingspecialisten. Want ook al zit het moederbedrijf in moeilijkheden, Brantano zelf maakt nog altijd winst. En wellicht zullen de winkels naast schoenen, nu ook kleren verkopen.De overname is ook een middel om zich te wapenen tegen de concurrentie van onlinewinkels, zoals Zalando.