Stefaniatunnel nog een week afgesloten

De Brusselse Stefaniatunnel blijft nog zeker tot eind volgende week afgesloten. Dat zegt Brussel Mobiliteit. De tunnel werd afgesloten om scheurtjes in het beton te onderzoeken.

Alle Brusselse tunnels zijn grondig geïnspecteerd nadat in november vorig jaar een betonblok naar beneden viel in de Rogiertunnel. Tijdens de inspectie van de Stefaniatunnel ontdekten de inspecteurs betonscheurtjes.

"Het wegkappen van het beschadigd beton zou potentieel tot stabiliteitsproblemen kunnen leiden,” zegt Brussel Mobiliteit, “Om er zeker van te zijn dat dit niet het geval is, is een extern studiebureau aangesteld om dit potentieel risico grondig te onderzoeken.”

Tot eind deze week

Dat onderzoek zal minstens een week duren en dus blijft de Stefaniatunnel nog zeker tot eind deze week dicht. Pas dan zal het studiebureau uitsluitsel kunnen geven over de staat van de tunnel en kan er ingeschat worden hoe lang de reparatie zal duren.

In de tussentijd raadt Brussel Mobiliteit automobilisten aan om de buurt rond Louiza met de wagen te vermijden en om te kiezen voor het openbaar vervoer of voor carpooling. Alternatieve routes zullen worden aangegeven en er zal extra politie aanwezig zijn tijdens de spits om het verkeer in goede banen te leiden.