Zoon Borkelmans in cel voor Brugse rellen

De zoon van assistent­-bondscoach Vital Borkelmans zit in de ­cel voor zijn betrokkenheid bij een aanval van Brugge-hooligans op Italiaanse supporters. Daarbij viel één zwaargewonde. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Die aanval vond plaats op donderdagavond 26 november, kort na de wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli, in de Europa League. Een dertigtal Club-supporters viel in het centrum van Brugge enkele Italiaanse supporters aan. Een man raakte ernstig gewond.

De Brugse politie verspreidde begin december camerabeelden van die aanval, in de hoop informatie over de verdachten te ontvangen. Aan de hand van de camerabeelden, getuigenissen en doorgedreven politioneel onderzoek werden gistermorgen een achttal huiszoekingen verricht in het hele land: in Brugge, Vlaams-Brabant en Limburg. Daarbij werd acht verdachten opgepakt, die blijven ook aangehouden, heeft de onderzoeksrechter beslist.

Een van die verdachten is de 27-jarige zoon van de assistent bondscoach. Walter Van Steenbrugge, de advocaat van de jongeman, bevestigde de arrestatie gisteren, aldus Het Laatste Nieuws. Of hij daadwerkelijk meegevochten heeft, daarover wil de advocaat nog niets kwijt. De zoon van Borkelmans zou al verschillende keren veroordeeld zijn voor rijden onder invloed van cocaïne en cannabis, het bezit van drugs en slagen en verwondingen.