Noodtoestand in provincie Luik

Door het winterse weer hebben drieëntwintig gemeenten in Luik sinds vrijdagavond te kampen met stroompannes. Bomen waaiden om en kwamen op de elektriciteitslijnen terecht. Dat meldt de provincie Luik. Op provinciaal niveau werd de noodtoestand afgekondigd, om de interventies te kunnen coördineren.

Rond 19.30 uur waren er een vijftigtal pannes geregistreerd op het middenspanningsnet van distributienetbeheerder RESA. De getroffen gemeenten zijn Juprelle, Ans, Grâce-Hollogne, Fexhe-le-Haut-Clocher, Engis, Donceel, Faimes, Waremme (Borgworm), Berloz, Lincent, Wasseige, Burdinne, Braives, Hannut (Hannuit), Saint-Georges, Amay, Villers-le-Bouillet, Wanze, Héron, Marchin, Nandrin, Neupré, Anthisnes, Sprimont, Esneux en Comblain-au-Pont.

Het provinciaal rampenplan blijft van kracht om de interventies te coördineren, meldt de provincie Luik zaterdag. Zaterdagvoormiddag zit het provinciaal coördinatiecomité samen om de stand van zaken op te maken gemeente per gemeente. In noodgevallen kunnen zij het noodnummer 112 bereiken.