Schoolbus sinds 3u vannacht vast in sneeuw

Een bus vol schoolkinderen is al meer dan 24 uur onderweg van Italië naar Luik. De bijna 90 schoolkinderen zitten sinds 3 uur vannacht vast op de E25 in de buurt van de Baraque Fraiture, in Wallonië. De kinderen van het zesde leerjaar van de scholen Saint-Étienne uit Vottem en Saint-Servais uit Luik zijn op weg van sneeuwklassen in Italië naar huis. Dat meldt RTL.

De bijna 90 kinderen vertrokken gisteren om 17 uur in Lavarone, in Italië, van hun sneeuwklassen naar huis, waar ze tegen 8 uur werden verwacht in Luik. Maar vannacht liep het mis op de E25, tussen Houffalize en de Baraque Fraiture.

Door de plotse sneeuwval was de autosnelweg vannacht volledig geblokkeerd geraakt. De bus met de schoolkinderen kon pas vanmiddag rond 12u30 voor een eerste keer opnieuw vertrekken, maar even later stond de bus opnieuw vast. Op de Baraque Fraiture had een vrachtwagen zich vastgereden en werd het verkeer volledig geblokkeerd. Rond 15u30 zorgde de politie voor voedsel en water op de bus, maar vertrekken zat er nog niet meteen in.

Intussen zijn de kinderen meer dan 24 uur onderweg. Maar volgens de directrice houden de kinderen er de moed in. “Ze stoppen niet met zingen”, verklaarde Corinne Lamarque van school Saint-Étienne in Vottem.