Verkeersellende door regen en sneeuw

Door sneeuwval en nachtelijke regen stonden er deze ochtend meer files op de Vlaamse snelwegen dan op een normale vrijdagochtend.  Op zijn hoogtepunt stond er meer dan 550 kilometer sneeuw volgens Touring Mobilis. Intussen verloopt het verkeer bijna overal weer normaal. Ook het busverkeer is verstoord door de sneeuwval. 

Het natte weer en de sneeuwsmurrie zorgde op twee snelwegen voor vertragingen en files: de E314 tussen Lummen en Leuven, met 20 km file tussen Tielt-Winge en Leuven. Verder was er filevorming op de E411 tussen Rossière tot het Léonard-kruispunt in de richting van Brussel.  Rond Brussel, Antwerpen en Gent werden de gebruikelijke files gemeld, al vormden de files op de Antwerpse ring zich iets vroeger dan gebruikelijk. 

In Wallonië was het nog erger dan bij ons. Daar is ook veel méér sneeuw gevallen, vooral in de provincies Luik, Namen en Luxemburg. Tientallen vrachtwagens stonden in schaar omdat ze de hellingen niet op raakten. Een stuk van de E25 autosnelweg moest zelfs afgesloten worden.