Gestolen examens Frans zijn terecht

De gestolen examens Frans van 300 studenten van de Hogeschool Gent zijn terecht. Dat laat de hogeschool weten aan VTM NIEUWS. Een buurtbewoner had een bundel papieren gevonden en ze binnengebracht. Nadat de reportage in VTM NIEUWS aan bod kwam, ging er een belletje rinkelen bij de medewerker die de bundel had ontvangen.

De studenten van het eerste jaar Toegepaste Informatica zaten deze week met de handen in het haar. Een deel van hun examen Frans moest opnieuw afgelegd worden. De papieren kopijen van de grammaticatest waren vorige week namelijk gestolen uit de auto van de docente, samen met haar laptop. Op de laptop stonden ook punten van een mondelinge proef, die dus ook met de noorderzon verdwenen zijn. 

Nu blijken de papieren terecht. Toen het verhaal gisteren bij VTM NIEUWS aan bod kwam, ging er bij een medewerker een belletje rinkelen. Die had vorige week namelijk een bundel papieren binnen gekregen van een buurtbewoner. Wat bleek: het ging om de grammaticatesten van de studenten. Zij kunnen nu opgelucht ademhalen, al zullen ze de mondelinge proef wel nog moeten herdoen aangezien de laptop nog steeds spoorloos is.

Bekijk ook: Examens gestolen? Opnieuw afleggen