Ook fraude met uitstoot bij Renault?

Fraudebestrijders hebben vorige week sommige vestigingen van Renault bezocht en computers in beslag genomen. Dat meldt het Franse persagentschap AFP en wordt bevestigd door het automerk. Het onderzoek zou te maken hebben met fraude met emissietesten, zoals dat ook bij Volkswagen het geval was.

Renault legt in een persbericht uit dat na de ontdekking van het  schandaal bij VW de Franse regering een technische commissie in het leven heeft geroepen. Die moet nagaan of de Franse autobouwers hun wagens hebben uitgerust met sjoemelsoftware zoals bij VW. Volgens Renault is na de eerste onderzoeken geen bewijs gevonden dat trucagesoftware in Renault-wagens werd ingebouwd. 

Ook de Franse fraudebestrijdingsdienst besliste een onderzoek uit te voeren. "De ploegen van Renault werken volledig mee aan de werkzaamheden van de commissie en aan het complementaire onderzoek waartoe het ministerie van Economie heeft beslist", klinkt het bij Renault.

De mededeling van Renault over de huiszoekingen in verband met een onderzoek naar de uitstootwaarden van zijn wagens deed de aandelen van het automerkt tot 23 procent dalen op de beurs van Parijs. Maar ondertussen noteert Renault "maar" 11,5 procent lager onder de slotkoers van gisteravond.