Oudenaarde: 4 overvallen in 2 uur tijd

In Oost-Vlaanderen hebben vanochtend twee mannen in totaal vier overvallen gepleegd. Bij twee van de incidenten bedreigden ze de slachtoffers met een brandblusser. De politie heeft in Oudenaarde twee verdachten gearresteerd. Ze zijn geen onbekenden voor het gerecht.

Rond 6 uur vanochtend overvielen de twee een man aan het station in Deinze. Met geweld eisten ze de rugzak van het slachtoffer. De man gaf zijn geld, waarop de twee daders wegvluchtten.

Leeggespoten brandblusser
De politiezone Vlaamse Ardennen kreeg rond 7 uur een melding van een overval in Oudenaarde. Een vrachtwagenchauffeur die net zijn lading aan het lossen was, werd ondergespoten met de inhoud van een brandblusser. Nadat de chauffeur zich verdedigde, sloegen de twee op de vlucht.

Een twintigtal minuten later kreeg de politie opnieuw een oproep binnen van een kinderdagverblijf in Wortegem-Petegem. Daar werd een medewerkster bedreigd met een brandblusapparaat. Het slachtoffer moest haar geld afgeven.

Nog enkele minuten later werd opnieuw een vrouw door de twee mannen overvallen. Ze gingen ervandoor met haar handtas.

Geen onbekenden
De politie kon twee verdachten arresteren in een warenhuis in Oudenaarde. Ze zijn geen onbekenden voor het gerecht. Het gaat om een 26-jarige man uit Nazareth en een man van 32 uit Deinze. Later vandaag verschijnen ze nog voor de onderzoeksrechter in Oudenaarde.